Stoppen met malen

Stoppen met malen

Kalmte in je hoofd in acht eenvoudige stappen

Een gamechanger voor wie af wil van malen

Voor elke piekeraar die moeite heeft met in slaap vallen. Pieker je over van alles en nog wat,? Blijft het maar doorgaan? Lijkt stoppen onmogelijk? Over acht weken is je leven totaal anders, er is rust in je hoofd! Ook 's nachts. Dit kleine boek heeft namelijk grote gevolgen: jij stopt met malen. Je denken gaat naar normale proporties terug, 'slechts' door een totaalpakket aan eenvoudige oefeningen.


Het malen stopt, omdat door de integrale aanpak in dit boek, de energie-ophoping in jouw hoofd verdwijnt. Je analyseert niet waarom je maalt. Je kiest voor het doen van simpele fysieke en energetische veranderingen in je houding en jij doorbreekt mentale en emotionele blokkades. Zo kan jouw energie weer vrij door je hele lichaam stromen én vallen de maal-triggers weg. Een gamechanger voor wie af wil van malen.


"Kijk je goed naar de houding van mensen, dan zie je dat niet iedereen zijn hoofd recht op de schouders heeft staan. Je neemt scheve en gebogen houdingen waar. De één buigt zijn hoofd veel voorover, de ander knikt zijn hoofd juist achterover, of houdt het wat schuin. Scheve houdingen van het hoofd zorgen onbewust voor een blokkade ergens in de keel of schouders. Hierdoor hoopt de energie in het hoofd op. Dit maakt dat de aandacht in het hoofd blijft en stevige denkprocessen op gang komen. Al dat denken voegt weer meer energie toe aan het hoofd, wat het denken verder bevordert, wat de energie-ophoging in het hoofd bevordert. Zo ontstaat een vicieuze cirkel, die uiteindelijk uitmondt in malen"


Uit: Stoppen met malen

Review:

"Als je op een 'lichte' wijze van negatieve stress en of gedachten af wilt, is dit je boek. Werkdrukstress, verlies en rouw waar de harde randjes nooit eens gaan verzachten, van je zelf altijd maar 'en weer door' moeten, 'coronastress', gedoe in je naaste omgeving en of altijd maar doordenken over van alles en nog wat? Daar word je doodmoe, sikkeneurig of angstig van. Door deze praktische en eenvoudig opgebouwde training te doen en ervaren, ga je als vanzelf (weer) wat meer relativeren en ook je lichaam in een prettiger stand zetten. Je voelt je kilo's lichter als je onnodige ballast tijdens de training 'zomaar' weg voelt vallen. De training is niet alleen bedoeld voor 'zware gevallen', maar kan ook prima als een stukje preventie, en als een andere manier van even relaxen, tot je eigen zelf komen worden gedaan.

Van harte aanbevolen! Tip: Gezond cadeautje om je werknemers in het Kerstpakket mee te verrassen. Of in meer huiselijke kring als Sinterklaascadeau vergezeld van een passend gedicht. Bestel tijdig, de drukkers hebben nu nog enige ruimte."


Sjoukje Greydanus (natuurgeneeskundige)

Hoe kom je uit je hoofd en in je lijf? Vanuit die vraag maakte ik de training om te stoppen met malen. Een training waarin ik alles wat ik van anderen had geleerd en wat werkte samenvoegde met eigen oefeningen en ervaringen. Daarbovenop ging ik kijken naar het energetische aspect van malen. Met meerdere mensen sprak ik over denkprocessen. In die gesprekken viel op dat bepaalde lichaamlijke houdingen samenhangen met bepaalde manieren van denken. Nu was ik daar wel eens op geattendeerd. Maar ik leek het nu uitvergroot waar te nemen. De een sprak vooral over het verleden, de ander over de toekomst en weer een ander had alleen maar zorgen. Elk hield zijn/haar hoofd daarbij op een kenmerkende manier. Bij mezelf merkte ik dat ik veel met mijn hoofd vooruitgeduwd zat en altijd maar bezig was met wat nog ging komen, in de verre toekomst, de dag van morgen, of zelfs het volgende moment. Nooit echt dit moment, nooit echt nu.


Ik besloot te stoppen met het vooruitduwen van mijn hoofd, en het zo recht mogelijk boven mijn schouders te houden. Maar zoals ik zeg "houden", het ging niet vanzelf, ik moest steeds mijn houding corrigeren. Het leek wel of de energie-ophoping in mijn hoofd mijn fysieke hoofd weer in de vooruitgeduwde houding terug wou duwen. Dat besef veranderde alles. Ik vond voor mezelf een manier om ook mijn energetische hoofd weer recht boven mijn schouders te krijgen. De blokkade voor de doorstroming van energie verdween, geen energie-ophoping meer in het hoofd, waardoor het malen accuut stopte. Bovendien hoefde ik er niks meer voor te doen om mijn hoofd recht op de schouders te houden, door de energetische correctie ging dat vanzelf. Opeens was er een aangename kalmte in mijn hoofd. Zo aangenaam, dat ik ook voor andere kenmerkende scheve houdingen van het hoofd op zoek ging naar dé manier om het hoofd energetisch weer recht boven de schouders te zetten, zodat iedereen kan stoppen met malen.

Door te zorgen dat de energie vervolgens door het hele lijf kan stromen, van het hoofd tot en met de voeten, wordt het stoppen met malen een lange termijn-ervaring, die bij terugval met deze oefeningen razendsnel kan worden gecorrigeerd.


Deze training heb ik jarengeleden een tijd online gezet. Van de online-deelnemers kreeg ik terug dat zij er veel baat bij hadden en dat ze al na enkele weken, van de acht weken durende training, positieve effecten bij zichzelf waarnamen. Vandaar dat de training nu in boekvorm is gegoten.


Ervaringen van lezers:

"Ongelooflijk, je hoofd in het hier en nu brengen werkt echt"

"Al na een paar oefeningen gebruik ik minder slaappillen"

"Hier hebben heel veel mensen baat bij"


  • auteur: Janny Vellinga-Hooghiemstra
  • categorie: zelfhulpboek
  • ISBN: 978-90-829580-4-1
  • uitvoering: paperback
  • omvang:  144 pagina’s
  • prijs: 19,95 (verkrijgbaar via de boekhandel, zoals Boekhandel Van der Velde)