Reis mee door de millennia

Catalogus 1978 - 9078 Reis mee door de millennia...


  Bewustworden van de hoeveelheid plastic die we gebruiken. Dat het wel een beetje minder mag. En het afval-plastic dat ontstaat hergebruiken, recylcen of nog mooier upcyclen. Upcyclen tot handige gebruiksvoorwerpen, mode, kunst, kerstdecoraties en meer. En daar dan je eigen museum mee inrichten. Kunstenaar Janny Vellinga-Hooghiemstra en haar twee kinderen van 11 en 8 jaar deden dat op 22 september 2018. Zij lieten in hun eigen Bildts Familie Museum een grote collectie aan objecten zien, gemaakt van onder meer afvalplastics. 

  De catalogus van deze expositie toont die enorme en kleurrijke variatie aan objecten, "kunst met een verhaal vertelt met een kwinkslag", omdat het museum is geplaatst in het jaar 9078 en vanaf dat jaar terugkijkt, te beginnen bij 1978. Een verhaal ook van hoe knutselen van kinderen inspireert tot samen knutselen met je vader of moeder, wat vervolgens bij de moeder aanzet tot het maken van kunst. Kunst die daarop de kinderen weer inspireert tot kunstzinnig knutselen. Reis mee door de millennia... is zo een bron van inpsiratie voor jong en oud om op een creatieve manier met je eigen afval en meer aan de slag te gaan. 


  De catalogus is in kleine oplage verschenen. Er zijn nog twee exemplaren te koop in mijn atelier aan de Van Albadaweg 55 te Oudebildtzijl. Maak hier een afspraak voor atelierbezoek


  LET OP: bijna uitverkocht!


  Reacties van lezers:

  Dit is waar het om draait in de kunst - Wauw echte conceptuele kunst - Heerlijke tijdreis


  Klik hier voor een impressie van het Bildts Familie Museum


  • auteur en foto's: Janny Vellinga-Hooghiemstra
  • kunst- en knutselwerk: Feija Hooghiemstra, Jaro Hooghiemsra, Janny Vellinga-Hooghiemstra
  • categorie: kunst- en knutselinspiratieboek, geïllustreerd
  • ISBN: 978-90-829580-0-3
  • uitvoering: paperback
  • omvang:  104 pagina’s (86 fullcolor)
  • prijs: nu voor 5,- (van: 17,50)