Reis mee door de millennia

Catalogus 1978 - 9078 Reis mee door de millennia...


  Bewustworden van de hoeveelheid plastic die we gebruiken. Dat het wel een beetje minder mag. En het afval-plastic dat ontstaat hergebruiken, recylcen of nog mooier upcyclen. Upcyclen tot handige gebruiksvoor-werpen, mode, kunst, kerstdecoraties en meer. En daar dan je eigen museum mee inrichten. Kunstenaar Janny Vellinga-Hooghiemstra en haar twee kinderen van 11 en 8 jaar deden dat op 22 september 2018. Zij lieten in hun eigen Bildts Familie Museum een grote collectie aan objecten zien, gemaakt van onder meer afvalplastics. 

  De catalogus van deze expositie toont die enorme en kleurrijke variatie aan objecten, "kunst met een verhaal vertelt met een kwinkslag", omdat het museum is geplaatst in het jaar 9078 en vanaf dat jaar terugkijkt, te beginnen bij 1978. Een verhaal ook van hoe knutselen van kinderen inspireert tot samen knutselen met je vader of moeder, wat vervolgens bij de moeder aanzet tot het maken van kunst. Kunst die daarop de kinderen weer inspireert tot kunstzinnig knutselen. Reis mee door de millennia... is zo een bron van inpsiratie voor jong en oud om op een creatieve manier met je eigen afval en meer aan de slag te gaan. 


  De catalogus is in kleine oplage verschenen. Er zijn nog enkele exemplaren te koop in het atelier van Janny Vellinga-Hooghiemstra, Van Albadaweg 55 te Oudebildtzijl en bezoekerscentrum de Aerden Plaats te Oudebildtzijl.


  Klik hier voor een impressie van het Bildts Familie Museum


  • auteur en foto's: Janny Vellinga-Hooghiemstra
  • kunst- en knutselwerk: Feija Hooghiemstra, Jaro Hooghiemsra, Janny Vellinga-Hooghiemstra
  • categorie: kunst- en knutselinspiratieboek, geïllustreerd
  • ISBN: 978-90-829580-0-3
  • uitvoering: paperback
  • omvang:  104 pagina’s (86 fullcolor)
  • prijs: 17,50

  Vanuit haar kern schrijft Janny Vellinga eenvoudige oefeningen voor het achter je laten van malen. Met een lange termijnresultaat.

  De friese schrijfster, dichter en kunstenaar (autodidact) schrijft met overtuiging over innerlijke groei, het belang van pure liefde en het volgen van je eigen kern. Het Waddengebied en het Bildtse landschap legt ze vast in sferische schilderijen.