Schilderijen

De friese Waddenkust en het Bildt zijn een blijvende bron van inspiratie. Het jonge robuuste landschap, de stilte, de eindeloosheid, de zeelucht, nodigen uit tot schilderen. In acryl en met aquarel en inkt. 


Ging ik vroeger schetsen in het landschap, nu verblijf ik een tijd in het landschap, leg het vast via aandachtige observatie en daarna in foto's. In mijn atelier werk ik de landschappen uit waarvan ik ter plaatse heb gekozen om die te schilderen. Door uit het landschap te stappen, kan ik in mijn atelier de inspiratie omzetten in los uitgewerkte schilderijen. Voor het Wad houd ik de foto's achter de hand om de lijnen en lichtval in mijn herinnering naar boven te halen. De foto's die ik heb gebruikt als inspiratie voor de Waddenschilderijen en de Waddenkamer in de Aerden Plaats kun je zien in het fotoboek in zakformaat Oertijd op  het Wad.


De Bildtse landschappen zijn naar eigen gemaakte foto's geschilderd.

Vanuit haar kern schrijft Janny Vellinga eenvoudige oefeningen voor het achter je laten van malen. Met een lange termijnresultaat.

De friese schrijfster, dichter en kunstenaar (autodidact) schrijft met overtuiging over innerlijke groei, het belang van pure liefde en het volgen van je eigen kern. Het Waddengebied en het Bildtse landschap legt ze vast in sferische schilderijen.