Schilderijen

De friese Waddenkust en het Bildt se platteland zijn een blijvende bron van inspiratie. Het jonge robuuste landschap, de stilte, de weidse eindeloosheid, de zeeluchten nodigen uit tot schilderen. In acryl en met aquarel en inkt. 


Ging ik vroeger schetsen in het landschap, nu verblijf ik een tijd in het landschap, leg het vast via aandachtige observatie en daarna in foto's. In mijn atelier werk ik de landschappen uit waarvan ik ter plaatse heb gekozen om die te schilderen. Door uit het landschap te stappen, kan ik in mijn atelier de inspiratie omzetten in los uitgewerkte schilderijen. De sfeer pakken met een losse toets.

Voor het Wad houd ik de foto's achter de hand om de lijnen en lichtval in mijn herinnering naar boven te halen. De foto's die ik heb gebruikt als inspiratie voor de Waddenschilderijen en de Waddenkamer in de Aerden Plaats kun je zien in het fotoboek in zakformaat Oertijd op het Wad.


De landschappen van akkers en weilanden zijn geïnspireerd op het platteland van het noorden. Met eigen gemaakte foto's als houvast voor met name de diepte en het lijnenspel.