Boekje Oertijd op het Wad

Janny Vellinga-Hooghiemstra

Positieve gedichten en sfeerschilderijen

small_1
small_6
small_9
small_17
small_24
small_20
small_33
small_36
small_41
small_47 geknipt
small_55
small_54
oertijd cover geknipt
small_63

Neem een kijkje in Oertijd op het Wad

De schepping beleven op het wad,

beschouwing "Oertijd op het wad" door Jurjen K. van der Hoek


"Niet alleen het grote geheel bekijkt Janny met haar lens. Het weidse landschap zet zij als een fotograferend landschapsschilder op de gevoelige plaat. Dat heeft geen bewerking achteraf nodig, het is mooi zoals het is. Maar ook let de kunstenaar op detail, gaat ze dieper de omgeving in - stappen dichterbij de schapen op de dijk, een krab, het zeewier, de meeuwen. De gebarsten klei, het kleverige slik. Het is sfeerbepalend dat sommige spreads, twee bladzijden naast elkaar in het boekje, als een puzzel passen. De horizon loopt erin door terwijl het twee verschillende opnamen zijn van een ander standpunt. Stemmig is het dat het boekje eindigt met een foto van bemodderde laarzen.

Bij de toch al stemmige beelden zet Vellinga woorden ter overdenking. Korte poëtische gedachten. Die zinnen werken op me in zoals de foto’s dat zeker ook doen. Ik droom weg met de klanken van de woorden die nagalmen in het landschap. Het geeft nog meer rust in mezelf."


Lees hier de hele recensie 


Oertijd op het Wad

Sfeerimpressie Bildtse Waddenkust


Je proeft de zilte zeelucht, voelt de wind door je haren, ervaart de eindeloosheid van het Wad. Op de kwelders en slikvelden langs de Bildtse Waddenkust staat de tijd stil, mag je de ruimte in je opzuigen, je gedachten loslaten en inspiratie laten stromen.

Kunstenares Janny Vellinga-Hooghiemstra is vaak langs die kust te vinden. Om de sfeer mee te nemen naar haar schilderijen en gedichten, maakt ze daar veel foto's. In dit boekje kijk je met haar mee, Je ziet en leest wat haart boeit en inspireert op het Wad.


Het boekje is verkrijgbaar bij bezoekerscentrum de Aerden plaats en het atelier van Vellinga, beide te Oudebildtzijl, Aigenarigheden te Sint Jacobiparochie en restaurant De Zwarte Haan. Of bestel online via het bestelformulier.


  • foto's en gedichten: Janny Vellinga-Hooghiemstra
  • categorie: fotoboek, geïllustreerd
  • ISBN: 978-90-829580-34
  • uitvoering: paperback, fullcolor
  • omvang:  64 pagina’s
  • prijs: 9,95 (verzendkosten 3,-)
De hartslag van het Wad

hier onder mijn voeten

ik adem in

Gedachten vertragen

tijd staat even stil

ik adem uit


Zeewind geurt

geen moeten

geen zorgen

alle vrees

met één bries

weggevaagt

De friese dichter en kunstenaar (autodidact) Janny Vellinga-Hooghiemstra schrijft met overtuiging over innerlijke groei, het belang van de liefde en het volgen van je eigen hart. Het Waddengebied en het Bildtse landschap legt ze vast in sferische schilderijen.