Boeken

Janny Vellinga-Hooghiemstra

Positieve gedichten, verhalen, sfeerschilderijen


Janny Vellinga-Hooghiemstra Positief perspectief


 • categorie: dichtbundel, geïllustreerd
 • ISBN: 978-90-829580-27
 • uitvoering: paperback
 • omvang:  48 pagina’s
 • prijs: 14,95


NIEUW:  Onlangs is mijn nieuwe dichtbundel

Positief perspectief verschenen. Met deze bundel voed jij jouw positieve kijk op het leven. Krijg jij een aanmoediging om liefdevol terug te kijken, sterk in het hier en nu te staan en je eigen weg te vinden. En voral om daarbij je hart te volgen, omdat daar de liefde woont en liefde al wat er speelt meer neutraal bekijkt, waardoor alles net iets positiever lijkt. Alle gedichten en illustraties in deze bundel komen recht uit het hart, kennen daardoor een positief perspectief en kleuren zo de wereld mooier.


Klik hier voor een preview.


Positief perspectief, de opvolger van de dichtbundel Gedachten, is te bestellen bij Bestelmijnboek.com en Bol.com


Janny Vellinga-Hooghiemstra Gedachten


 • categorie: dichtbundel
 • ISBN: 978-90-829580-1-0
 • uitvoering: paperback
 • omvang:  64 pagina's
 • prijs: 14,95


In deze bundel dertien gedachten in korte verzen opgeschreven. Gedachten van blij, van houden van, van vallen en daarna weer opstaan. Met de focus op de schoonheid van het leven en op de weg omhoog ook als het tegenzit. Dertien gedachten die aanzetten tot nadenken, houvast geven, om dan weer los te laten. Om later nog eens naar terug te grijpen.


Klik hier voor een preview


Gedachten is te bestellen bij Bestelmjinboek.com en Bol.com.

Door ogen van een kind

 

Kijk naar hoe een

lieveheersbeestje

vrolijk dartelt

op een plant

Tel al haar kleine

zwarte stipjes

en laat haar kruipen

op je hand

 

Blijf kijken als

ze vleugels spreidt en

vlug van jou weg

omhoog vliegt

Kijk naar hoe haar rood

het zonlicht vangt

alsof je dit nu

voor ’t eerst ziet

 

Kijk door ogen

van een kind, verwonderd

omdat je van kleins

uitermate

groots geniet


Uit de dichtbundel:

Positief Perspectief


Acceptatie

 

Herinnering

liefdevol

ontkleuren

maakt

acceptatie

mogelijk


Uit de dichtbundel:

Positief Perspectief


De friese dichter, schrijver en kunstenaar (autodidact) Janny Vellinga-Hooghiemstra schrijft met overtuiging over innerlijke groei, het belang van de liefde en het volgen van je eigen hart. Het Waddengebied en het Bildtse landschap legt ze vast in sferische schilderijen.

Janny Vellinga-Hooghiemstra Catalogus 1978 - 9078 Reis mee door de millennia...


 • categorie: kunst- en knutselinspiratieboek, geïllustreerd
 • ISBN: 978-90-829580-0-3
 • uitvoering: paperback
 • omvang:  104 pagina’s (86 fullcolor)
 • prijs: 17,50


Bewustworden van de hoeveelheid plastic die we gebruiken. Dat het wel een beetje minder mag. En het afval-plastic dat ontstaat hergebruiken, recylcen of nog mooier upcyclen. Upcyclen tot handige gebruiksvoor-werpen, mode, kunst, kerstdecoraties en meer. En daar dan je eigen museum mee inrichten. Kunstenaar Janny Vellinga-Hooghiemstra en haar twee kinderen van 11 en 8 jaar deden dat op 22 september 2018. Zij lieten in hun eigen Bildts Familie Museum een grote collectie aan objecten zien, gemaakt van onder meer afvalplastics. 

De catalogus van deze expositie toont die enorme en kleurrijke variatie aan objecten, "kunst met een verhaal vertelt met een kwinkslag", omdat het museum is geplaatst in het jaar 9078 en vanaf dat jaar terugkijkt, te beginnen bij 1978. Een verhaal ook van hoe knutselen van kinderen inspireert tot samen knutselen met je vader of moeder, wat vervolgens bij de moeder aanzet tot het maken van kunst. Kunst die daarop de kinderen weer inspireert tot kunstzinnig knutselen. Reis mee door de millennia... is zo een bron van inpsiratie voor jong en oud om op een creatieve manier met je eigen afval en meer aan de slag te gaan. 


 

De catalogus is in kleine oplage verschenen. Er zijn nog enkele exemplaren te koop in het atelier van Janny Vellinga-Hooghiemstra, Van Albadaweg 55 te Oudebildtzijl en bezoekerscentrum de Aerden Plaats te Oudebildtzijl.


Klik hier voor een impressie van het Bildts Familie Museum