Boeken JF Books

Janny Vellinga-Hooghiemstra

Positieve gedichten en sfeerschilderijen

small_1
small_6
small_9
small_17
small_20
small_24
small_33
small_36
small_41
small_47 geknipt
small_54
small_55
small_63

Janny Vellinga-Hooghiemstra Oertijd op het Wad

Sfeerimpressie Bildtse Waddenkust


 • categorie: fotoboek, geïllustreerd
 • ISBN: 978-90-829580-34
 • uitvoering: paperback, fullcolor
 • omvang:  64 pagina’s
 • prijs: 9,95


Je proeft de zilte zeelucht, voelt de wind door je haren, ervaart de eindeloosheid van het Wad. Op de kwelders en slikvelden langs de Bildtse Waddenkust staat de tijd stil, mag je de ruimte in je opzuigen, je gedachten loslaten en inspiratie laten stromen.

Kunstenares Janny Vellinga-Hooghiemstra is vaak langs die kust te vinden. Om de sfeer mee te nemen naar haar schilderijen en gedichten, maakt ze daar veel foto's. In dit boekje klijk je met haar mee, Je ziet en leest wat haart boeit en inspireert op het Wad.

Het boekje is verkrijgbaar bij bezoekerscentrum de Aerden plaats en mijn atelier te Oudebildtzijl, vanaf 2 oktober (middag0 in Aigenarigheden in Sint Jacobiparochie en restaurant de Zwarte Haan, of bestel online via het contactformulier.


Janny Vellinga-Hooghiemstra Positief perspectief


 • categorie: dichtbundel, geïllustreerd
 • ISBN: 978-90-829580-27
 • uitvoering: paperback
 • omvang:  48 pagina’s
 • prijs: 14,95


Als liefde ons innerlijk leidt en die liefde de wereld in mag stromen, dan is verandering mogelijk. Verandering van jezelf én van de wereld om je heen. Dan gaan we terug naar hoe we zijn bedoeld, en dit teruggaan wordt onze enorme stap vooruit. Dit is wat de lezer mag herkennen in de dichtbundel Positief perspectief.

Met deze bundel voed jij jouw positieve kijk op het leven. Krijg jij een aanmoediging om liefdevol terug te kijken, sterk in het hier en nu te staan en je eigen weg te vinden. En voral om daarbij je hart te volgen, omdat daar de liefde woont en liefde al wat er speelt meer neutraal bekijkt, waardoor alles net iets positiever lijkt. Alle gedichten en illustraties in deze bundel komen recht uit het hart, kennen daardoor een positief perspectief en kleuren zo de wereld mooier.


Klik hier voor een preview. Positief perspectief, de opvolger van de dichtbundel Gedachten, is te bestellen bij Bestelmijnboek.com en Bol.com


Janny Vellinga-Hooghiemstra Gedachten


 • categorie: dichtbundel
 • ISBN: 978-90-829580-1-0
 • uitvoering: paperback
 • omvang:  64 pagina's
 • prijs: 14,95


In deze bundel dertien gedachten in korte verzen opgeschreven. Gedachten van blij, van houden van, van vallen en daarna weer opstaan. Met de focus op de schoonheid van het leven en op de weg omhoog ook als het tegenzit. Dertien gedachten die aanzetten tot nadenken, houvast geven, om dan weer los te laten. Om later nog eens naar terug te grijpen.


Klik hier voor een preview


Gedachten is te bestellen bij Bestelmjinboek.com en Bol.com.

JF Books

 

Na twee uitgaven in eigen beheer ben ik eind 2018 gestart met uitgeverij JF Books. Om mijn boeken ter bevordering van levens-vreugde te verspreiden. Dichtbundels, kunst en levenswijsheid. Op deze pagina een overzicht van de uitgaven.

Weerbarstig slik

uit de tijd geplaatst

Onbeschreven,

oningevuld,

los van alle kaders

Hier mag leven

opnieuw beginnen


Uit: Oertijd op het Wad


De friese dichter en kunstenaar (autodidact) Janny Vellinga-Hooghiemstra schrijft met overtuiging over innerlijke groei, het belang van de liefde en het volgen van je eigen hart. Het Waddengebied en het Bildtse landschap legt ze vast in sferische schilderijen.

Janny Vellinga-Hooghiemstra Catalogus 1978 - 9078 Reis mee door de millennia...


 • categorie: kunst- en knutselinspiratieboek, geïllustreerd
 • ISBN: 978-90-829580-0-3
 • uitvoering: paperback
 • omvang:  104 pagina’s (86 fullcolor)
 • prijs: 17,50


Bewustworden van de hoeveelheid plastic die we gebruiken. Dat het wel een beetje minder mag. En het afval-plastic dat ontstaat hergebruiken, recylcen of nog mooier upcyclen. Upcyclen tot handige gebruiksvoor-werpen, mode, kunst, kerstdecoraties en meer. En daar dan je eigen museum mee inrichten. Kunstenaar Janny Vellinga-Hooghiemstra en haar twee kinderen van 11 en 8 jaar deden dat op 22 september 2018. Zij lieten in hun eigen Bildts Familie Museum een grote collectie aan objecten zien, gemaakt van onder meer afvalplastics. 

De catalogus van deze expositie toont die enorme en kleurrijke variatie aan objecten, "kunst met een verhaal vertelt met een kwinkslag", omdat het museum is geplaatst in het jaar 9078 en vanaf dat jaar terugkijkt, te beginnen bij 1978. Een verhaal ook van hoe knutselen van kinderen inspireert tot samen knutselen met je vader of moeder, wat vervolgens bij de moeder aanzet tot het maken van kunst. Kunst die daarop de kinderen weer inspireert tot kunstzinnig knutselen. Reis mee door de millennia... is zo een bron van inpsiratie voor jong en oud om op een creatieve manier met je eigen afval en meer aan de slag te gaan. 


 

De catalogus is in kleine oplage verschenen. Er zijn nog enkele exemplaren te koop in het atelier van Janny Vellinga-Hooghiemstra, Van Albadaweg 55 te Oudebildtzijl en bezoekerscentrum de Aerden Plaats te Oudebildtzijl.


Klik hier voor een impressie van het Bildts Familie Museum