Catalogus Bildts Familie Museum

Intuitive art

Schilderijen, gedichten en liedjes van Janny Vellinga-Hooghiemstra

Auteur: Janny Vellinga-Hooghiemstra

Uitgever: JF Books


Nederlands I 978-90-829580-0-3 I November 2018 I Softcover I 104 pagina's (86 fullcolor)

Hiernaast

enkele

afbeeldingen

uit het boek:

 

1978 - 9078

Reis mee

door

de millennia...

1978 - 9078

Reis mee door de millennia...

Catalogus Bildts Familie Museum

 

Bewustworden van de hoeveelheid plastic die we gebruiken. Dat het wel een beetje minder mag. En het afval-plastic dat ontstaat hergebruiken, recylcen of nog mooier upcyclen. Upcyclen tot handige gebruiksvoorwerpen, mode, kunst, kerstdecoraties en meer. En daar dan je eigen museum mee inrichten. Kunstenaar Janny Vellinga-Hooghiemstra en haar twee kinderen van 11 en 8 jaar deden dat op 22 september 2018. Zij lieten in hun eigen Bildts Familie Museum een grote collectie aan objecten zien, gemaakt van onder meer afvalplastics. 

 

De catalogus van deze expositie toont die enorme en kleurrijke variatie aan objecten, "kunst met een verhaal vertelt met een kwinkslag". Een verhaal ook van hoe knutselen van kinderen inspireert tot samen knutselen met je vader of moeder, wat vervolgens bij de moeder aanzet tot het maken van kunst. Kunst die daarop de kinderen weer inspireert tot kunstzinnig knutselen. Reis mee door de millennia... is zo een bron van inpsiratie voor jong en oud om op een creatieve manier met je eigen afval aan de slag te gaan. 

 

Die inspiratie van het afval komt niet alleen van het materiaal zelf, er ligt een opdracht aan ten grondslag. De opdracht om vanuit het jaar 9078, een jaar waarin alles gemaakt is van afvalplastic, terug te kijken op de geschiedenis. In de catagogus nemen Janny Vellinga-Hooghiemstra en haar kinderen je mee vanaf het jaar 1978 naar de denkbeeldige toekomst van het jaar 9078. Je ziet hoe vanaf 1978 kunst, mode, gebruiksvoorwerpen en meer zich hebben ontwikkeld. Inclusief een korte beschrijving van hightlights uit de geschiedenis van de toekomst.

 

Prijs: 17,50

Te koop in het atelier van Janny Vellinga-Hooghiemstra, Van Albadaweg 55 te Oudebildtzijl en bezoekerscentrum de Aerden Plaats te Oudebildtzijl.