Nederlands


Positieve gedichten, liedjes, verhalen, sfeerschilderijen

De friese kunstenaar (autodidact), dichter en liedjesschrijver Janny Vellinga-Hooghiemstra maakt vanuit haar hart sferisch werk met een positieve, vreugdevolle toon.


NIEUWS: de opvolger van de dichtbundel Gedachten is bijna klaar. In oktober gaat het boekje ter perse, dit keer met illustraties

Bovenstaand een preview Dichtbundel Gedachten, scrol door de eerste 17 pagina's van de dichtbundel. Gedachten is te bestellen bij Bol.com, BestelMijnBoek en te koop in bezoekerscentrum Aerden Plaats en mijn atelier, beide in Oudebildtzijl en in Galerie Bloemrijk Vertrouwen te Aldtsjerk.

 

Meer info? Kijk snel op: JF Books

 


Agenda

 

28 en 29 december 2019

Atelierroute Slikwerk

 

Bezoek de ateliers van zo'n 25 kunstenaars wonend op en om het Bildt.

Voor een overzichtstentoonstelling van de deelnemende kunstenaars en een routefolder kunt u terecht bij bezoekerscentrum de Aerden Plaats te Oudebildtzijl.

 

meer info: www.slikwerk.nl


1 september 2019, 13.00-17.00 uur

Ouwesylster markt


We staan er met een kraam met dichtbundels, catalogus Bildts Familie Museum en kaarten


16 maart 2019, 15.00 uur

Concert en poëzie in Galerie Bloemrijk Vertrouwen 

 

Blokfluitensemble Goedhout o.l.v. Stella Boggia, haiku van Annemarie Veenstra en gedicht van Janny Vellinga-Hooghiemstra. De Galerie is gevestigd aan de Van Sminiaweg 70 te Aldtsjerk.Meer info: zie bericht links van deze kolom. 


31 januari 2019, 19.30 uur

Gedichte-aven 

 

In het kader van de Poëzieweek dragen ruim 25 dichters in de Bibliotheek van Sint-Annaparochie werk voor. Zelf geschreven of van anderen. Op deze avond draag ik "Nieuwe evenwicht" voor uit mijn nieuwe dichtbundel Gedachten.

 


Zondag 7 oktober jl. 2018 

Bildts Familie Museum

 

Het atelier van Janny Vellinga is omgetoverd tot een museum in het jaar 9078, een tijd waarin alles van afvalplastic. Het museum laat de ontwikkeling hiernaartoe zien vanaf het jaar 1978.

 

Van Albadaweg 55, Oudebildtzijl.

 

meer info klik hier